Η ιστορία μου

Ξεκινώντας ως βιολόγος, στην υπηρεσία του φυσικού περιβάλλοντος, γνώρισα ανθρώπους παθιασμένους με το όραμά τους, έτοιμους να αφήσουν πίσω την προσωπική τους ζωή για να υπηρετήσουν το σκοπό τους. Μου κίνησε το ενδιαφέρον το πώς και το γιατί οι άνθρωποι κινητοποιούνται, δεσμεύονται σε ένα στόχο και τον υλοποιούν με ενθουσιασμό. Αλλάζοντας πορεία, σπούδασα σχετικά με τους ανθρώπους στο επιχειρηματικό περιβάλλον και εργάστηκα για 6 χρόνια σε μεγάλο χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον τομέα της ανάπτυξης των ανθρώπων και της ισορροπίας ζωής και εργασίας. Το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους έγινε η πρώτη μου προτεραιότητα και το coaching ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Μετά από σχετικές σπουδές και πρακτική, απόκτησα τη διαπίστευση Professional Certified Coach του International Coaching Federation (ICF) και ασκώ το coaching σύμφωνα με τις αρχές και τον κώδικα δεοντολογίας του ICF.

Ως coach, ενδυναμώνω τους ανθρώπους ώστε να συνειδητοποιήσουν το εύρος των δυνατοτήτων τους και να εκπληρώσουν το όραμά τους, ζώντας σε αρμονία με τις αξίες τους και σε ισορροπία με το περιβάλλον τους.

Πώς γίνεται

Το coaching είναι μία ισότιμη σχέση συνεργασίας μεταξύ του coach και του πελάτη (coachee). Με μεθοδολογία βασισμένη στη «μαιευτική» και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών, βοηθώ τους πελάτες να ξεκαθαρίσουν το όραμά τους και τους στόχους τους και να αναλάβουν υπεύθυνα δράση. Επιτρέποντάς τους να εκφράσουν τον πραγματικό εαυτό τους, οι coachees αναγνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και αντιμετωπίζουν με θάρρος τα εμπόδιά τους. Αποσαφηνίζουν τους στόχους τους και δημιουργούν ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης για να τους πετύχουν. Δεν κρίνω τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί και δεν προσπαθώ να τους αλλάξω, αντίθετα τους ενισχύω, ώστε να κάνουν την αλλαγή στην εργασία και τη ζωή τους, ξεφεύγοντας από δυσλειτουργικές προκαταλήψεις.

Ποιοι είναι οι coachees

Δουλεύω με ανθρώπους από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και ανθρώπους που αναζητούν την επαγγελματική τους πορεία ή και την αλλαγή της. Με ανθρώπους που επιθυμούν να είναι αποτελεσματικοί σε αυτό που κάνουν ήδη, να προωθήσουν την καριέρα τους στον οργανισμό που βρίσκονται ή και να αλλάξουν επαγγελματικό δρόμο και τέλος να κατακτήσουν την ισορροπία στη ζωή τους.

Γιατί πιστεύω στο coaching

Λειτουργώντας ατομικά, ή σε ομάδες, οι άνθρωποι χρειάζεται να ανακαλύψουν τις δικές τους διεργασίες για να προχωρήσουν με σταθερά βήματα προς μία δική τους «βιώσιμη» ανάπτυξη. Αποδεχόμενοι τη σημερινή τους θέση και στάση, μπορούν να αλλάξουν και να προχωρήσουν, κάτι που δεν είναι εύκολο και χρειάζεται κουράγιο. Ο coach είναι κοντά τους σε κάθε βήμα σε αυτό το συναρπαστικό αναπτυξιακό δρόμο. Οι οργανισμοί που αναπτύσσουν συνεργάτες τους έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναπτυχθούν βιώσιμα και να γίνουν πιο δυνατοί μέσα στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.