Η δύναμη των δυνατών μας σημείων

Δημοσιεύτηκε στο LinkedIn και στην ιστοσελίδα Cyclades24

της Τζένης Ανδρουκάκη, Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

Πολλές φορές όταν μιλάμε για τον εαυτό μας, μιλάμε για τα προβλήματά μας και τα ελαττώματά μας.  Θεωρούμε ότι είμαστε πολύ πιο ειλικρινείς αν κάνουμε αυτοκριτική, αν πούμε πως είμαστε τελειομανείς ή αντίθετα απρόσεκτοι, αυστηροί ή πολύ επιεικείς, αναβλητικοί ή βιαστικοί, εγωιστές ή υποχωρητικοί.

Συνήθως στην αρχή του χρόνου παίρνουμε τις μεγάλες αποφάσεις μας για το πώς θα διορθωθούμε: Θα σταματήσω να τρώω junk food, θα σταματήσω τα γλυκά, θα σταματήσω το κάπνισμα, δεν θα είμαι τόσο παρορμητικός, δεν, δεν…, μην… κλπ.

Διαβάστε Περισσότερα

Γνωριμία με το coaching

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Cyclades24

της Τζένης Ανδρουκάκη, Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

Το coaching, είναι μία σχέση συνεργασίας μεταξύ coach και coachee. Η σχέση αυτή οδηγεί τον coachee να σχηματοποιήσει και να πετύχει τους στόχους του σε οποιονδήποτε τομέα, επαγγελματικό ή προσωπικό. Το επαγγελματικό coaching ξεκίνησε στην Αμερική περίπου την δεκαετία του 1960 και το πρώτο πεδίο εφαρμογής ήταν ο αθλητισμός. Πολύ γρήγορα πήρε διάφορες επαγγελματικές, επιστημονικές και ακαδημαικές προεκτάσεις και σήμερα διδάσκεται σε μεγάλα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Σήμερα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, ως αναπτυξιακό εργαλείο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στους οργανισμούς.  Για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το coaching ας ξεκινήσουμε με το τι δεν είναι:

Διαβάστε Περισσότερα

Σχετικά με τη νέα εξέταση του ICF για τη διαπίστευση των coaches

Μια πολύ χρήσιμη συζήτηση και πληροφορίες για όσους coaches θέλουν να προχωρήσουν στη διαπίστευσή τους από τον International Coaching Federation (ICF) αλλά και για όσους αναζητούν coach και θέλουν να μάθουν γιατί είναι αξιόπιστοι οι ICF coaches.

Διαβάστε Περισσότερα

Στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των ανθρώπινων δυνατοτήτων

Δημοσιεύτηκε στο syrostoday.gr

Τι είναι το coaching; Ποιος είναι ο ρόλος του coach; Πως μπορεί να συμβάλλει στην ζωή μας και περισσότερο στην επαγγελματική μας δραστηριότητα;

Για το συγκεκριμένο θέμα μιλά στο syrostoday.gr, η Τζένη Ανδρουκάκη, επαγγελματίας Coach, Μέλος του International Coaching Federation, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού SHRM-SCP, Master Διοίκησης Επιχειρήσεων ΜΒΑ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Ανδρουκάκη δραστηριοποιείται πλέον και στη Σύρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.