Νέα ξεκινήματα

Τι καλό έχουν τα νέα ξεκινήματα;

Κατ’ αρχήν είναι φρεσκαριστικά, ανανεωτικά, φέρνουν αισιοδοξία, ανανέωση, έξοδο από τη ρουτίνα.

Τι άλλο καλό έχουν; Θέλουν θάρρος, ευθύνη, αγάπη, νέα προσπάθεια και εμπεριέχουν ρίσκο, νέα μάθηση, λάθη, αποτυχία και επιτυχία.

Είμαστε πολλοί τώρα σε μία τέτοια φάση, είτε γιατί ελπίζουμε ότι τελειώσαμε με το τρίτο κύμα της πανδημίας και προχωράμε τη ζωή μας, είτε γιατί πιστεύουμε ότι δεν τελειώσαμε και κάπως αλλιώς πρέπει να δούμε τη ζωή μας.

Προχωράμε στη ζωή, όχι όπως παλιά, αλλά με νέες σκέψεις, νέα γνώση, νέες αποφάσεις που έφερε ο εγκλεισμός μας και οι βόλτες μας στα πάρκα.

Σε μένα έφερε νέες αποφάσεις για τη ζωή μου, επιτέλους μετακόμισα εκεί που ονειρευόμουν να είμαι, στο νησί, κοντά στη θάλασσα. Έφερε και νέες επαγγελματικές ευκαιρίες ως coach, που ούτε που τις σκεφτόμουν πριν από ένα χρόνο.

Και μαζί με την χαρά ήρθε και η ευθύνη της απόφασης και το ρίσκο. Κι αν δεν πετύχω αυτά που έχω βάλει στα σκαριά; Κι αν δεν μπορώ τελικά να ζήσω εδώ και αναγκαστώ να γυρίσω στο κλεινόν άστυ;

Οι επίμονες ερωτήσεις σε κάθε αλλαγή που τολμάμε: Μήπως δεν πετύχουμε; Μήπως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε;
Και όμως, τα πράγματα συνήθως δεν πάνε μόνα τους κάπου, εμείς κάπου τα οδηγούμε. Εμείς τολμάμε και κάνουμε τις κινήσεις για να τα πετύχουμε.

Πάντα υπάρχει στον ορίζοντα κάτι ανέλπιστο, εύκολο ή δύσκολο– για κάποιους προδιαγεγραμμένο, για κάποιους εντελώς τυχαίο. Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό; Ίσως να έχουμε και plan B. Ή ακόμα και plan C.

Αλλά γνωρίζουμε καλά ότι δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε όλα. Και αυτό είναι το σπουδαίο τελικά. Γιατί η αδυναμία να τα προβλέψουμε όλα μας κάνει να προχωράμε μπροστά. Να μαθαίνουμε κάθε μέρα κάτι καινούριο από τα λάθη και τα σωστά μας, να ξεμαθαίνουμε τις παλιές συμπεριφορές μας – που μας έφεραν ως εδώ και τις αγαπάμε, αλλά τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε παραπέρα και τολμάμε.

Τολμάμε και «δουλεύουμε» για να πετύχουμε τα όνειρά μας, τους στόχους μας, τις αλλαγές μας, να φέρουμε την ευτυχία μας.

 

Post στο FB page CoachingYou by Jeny Androukaki

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.